Streekpakketten

Alle producten zijn ambachtelijk bereid. En dat proef je!

Pak Het Uit kan niet zonder het vertrouwen van leveranciers van streekproducten. Het is onze missie om gepassioneerde, authentieke ondernemers en haar producten een positie te geven in ons netwerk. We zijn trots dat we sinds de start van onze onderneming veel leveranciers van streekproducten aan ons hebben kunnen binden en kijken terug op mooie, maar vooral duurzame samenwerkingen.

In de afgelopen periode heeft Pak Het Uit het assortiment flink weten uit te breiden. Naast ambachtelijk gemaakte en bereide foodproducten bestaat het assortiment ook uit non-food producten, waarbij vele producten gemaakt worden door leveranciers en organisaties die mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo zorgt het niet alleen voor diversiteit in producten en assortiment, maar geeft het onze sociale en duurzame propositie extra glans.

Pak Het Uit heeft de ambitie om stapsgewijs het assortiment uit te breiden, waarbij ook wordt gekeken om leveranciers van streekproducten buiten de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden aan onze organisatie te binden. Hiermee zetten wij onze ambities om landelijk pakketten aan te (gaan / blijven) bieden kracht bij.

Heerlijke producten die ambachtelijk zijn bereid

Door echte vakmensen uit de streek

Onze trotse ambachtelijke streekleveranciers

Arthur Tuytel

Arthur Tuytel

Chocolatier

Arthur is door het winnen van de Dutch Pastry Award in 2001 lid geworden van het Nederlands Patisserie Team. Daarnaast won hij meerdere prijzen zoals de Grand Prix Mandarine Napoléon Nationale in 2001 en is hij in 2003 benoemd tot ‘Ambassadeur of Belgian Chocolate’ in Nederland. In 2005 wist Arthur de zilveren medaille op de prestigieuze wedstrijd ‘Coupe du Monde de la Patisserie’ te bemachtigen.

De Blauwe IJsbeer

De Blauwe IJsbeer

Bierbrouwerij

Brouwerij de Blauwe IJsbeer  brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (Z-H) wordt er hard gewerkt om de droom van het brouwen in eigen ketels te realiseren. Wij zijn een speciaalbierbrouwerij met als eerste bier de Weijsbeer. Inmiddels hebben we ons assortiment flink uitgebreid.

Wat Bakt Marjolein

Wat Bakt Marjolein

Banketbakker

Na mijn deelname aan Heel Holland Bakt 2017 is mijn passie voor bakken alleen maar groter geworden. Begin januari 2018 heb ik dan ook besloten om fulltime te gaan bakken om zo mijn passie met anderen te kunnen delen. In de maanden die volgden bleek al snel dat door de grote vraag de capaciteit van mijn keuken niet voldoende meer was. Daarom heb ik in november 2018 een grote stap genomen en besloten om mijn onderneming te verhuizen naar een eigen locatie: De Bakplaats.

Domein Oosteind

Domein Oosteind

Wijngaard

Dat de wijnbouw in Nederland in opkomst is, blijkt wel uit de vele wijngaarden die ons landje inmiddels rijk is. Ook de Alblasserwaard is een streek waar de druivenplant uitstekend gedijt. Met liefde, zorg en vakmanschap streven wij ieder jaar weer naar een optimaal resultaat. Onze wijnen zijn hiervan het beste bewijs. En dat proeft u!

Bijenbaas

Bijenbaas

Honing Imker

Bijenbaas houdt bijen in Nederlandse natuurgebieden. We gebruiken geen schadelijke middelen en we brengen de bijen niet naar fruittelers en andere kwekers die wel met chemische gewasbescherming werken. We reizen überhaupt niet met de bijenvolken. Dat verstoort maar. We laten ze dus zoveel mogelijk met rust zodat de bijen van Bijenbaas hun eigen gang kunnen gaan. Elke pot honing is terug te leiden naar de lokale bijenbaas en naar de plek waar hij zijn bijen houdt. Vanuit de bijenraat gaat de honing direct het potje in.

Van Dijk

Brood- & Banketbakkerij

Het is een van de meest geliefde geuren ter wereld. Al meer dan 100 jaar zorgen wij ervoor. We bakken brood, banket en koek. Zorgvuldig en met plezier. Het is ons vak. We laten graag ruiken, zien en proeven wat we maken.

Aan Tafel bij Jonne

Aan tafel bij Jonne

Banketbakkerij

Aan tafel bij Jonne is ontstaan uit Jonne’s liefde voor koken en bakken.  Het bewust bezig zijn met voeding zorgde er voor dat er steeds meer geëxperimenteerd werd in de keuken. De pakjes en zakjes verdwenen en maakten plaats voor verse kruiden en duurzame ingrediënten, seizoen groenten en streekproducten.

Gansch Anders

Gansch Anders

Slagerij

Ons doel is om een eerlijk stukje vlees aan de man te brengen. Vlees dat puur uit de natuur komt en zijn of haar leven zelf bepaald heeft wat te doen! We vinden het erg mooi om mensen hiermee kennis te laten maken, en vooral te laten proeven. Daarom zijn we gestart met de verkoop van (h-)eerlijke producten van verschillende soorten wild.

Wijngaard Vyf Heeren

De Vyf Heeren

Wijngaard

Met de kennis van generaties en de wil om een fantastisch product te maken produceren ze eerlijke en natuurlijke vruchtenwijnen. Wijngaard de Vyf Heeren behaalde een 1ste plaats tijdens een internationale wijn- en likeurkeuring, uitgeschreven door de Federatie van Amateur Wijn en Bier Gilden.

Kaasboerderij van Rossum

Van Rossum

Kaasboerderij

We maken boerenkaas van het Goudse type, volgens eeuwen oud recept. Maar ook zijn we in voor nieuwe ontwikkelingen en smaken, daarom maken we naast Boeren Goudse kaas en komijnekaas ook een tal van andere kruidenkazen zoals fenegriek kaas, Italiaanse kruiden kaas en brandnetelkaas.

Duits & Lauret

Duits & Lauret

Bierbrouwerij

Duits & Lauret maakt genietbieren die bedoeld zijn om eens goed voor te gaan zitten en de bijzondere smaaksensaties te ervaren. Tegelijkertijd is ons merk steeds vaker terug te vinden in de betere restaurants, waar het voor geraffineerde bier-spijs-combinaties wordt ingezet.

Bakkerij van der Grijn

Van der Grijn

Brood- & Banketbakkerij

Bij Speciaalbakkerij Van der Grijn worden geen concessies gedaan aan kwaliteit! Altijd doen wij ons uiterste best een smakelijk en compleet assortiment te verzorgen. Alle brood(jes), gebak en specialiteiten worden dagelijks met zorg bereid om u elke dag weer te kunnen laten proeven.

Fruitbedrijf van der Ham

Van der Ham

Fruitbedrijf

In onze winkel die midden in de boomgaard staat verkopen wij uit onze eigen boomgaard appels, peren, kersen en pruimen en wij verkopen ook diverse groente, aardappels, citrusvruchten en diverse vruchtensappen waarvan sommige soorten geperst zijn van onze eigen fruit.

Chateau du Tets

Chateau de Tets

Brood- & Banketbakkerij

Als echte pioniers blijven wij ieder jaar opnieuw uitproberen met nieuwe rassen en vernieuwende wijze van wijn maken. Daarbij is de combinatie van druivenrassen die passen bij ons Nederlandse klimaat zeker van belang. De vele uren ‘tuinieren’ het hele jaar door zijn echter een bijna dagelijkse bezigheid.

Stadsbrouwerij Dukes

Dukes

Bierbrouwerij

Na ruim 80 jaar werd het hoog tijd dat Gorinchem weer een eigen Stadsbrouwerij zou krijgen. Het echte ‘bier’ maakt een opmars in Nederland en in een stad als Gorinchem met een rijke bierhistorie mag een stadsbrouwerij niet ontbreken. Met deze gedachte in ons achterhoofd zijn wij, Han Berendsen en Robert Links, ons gaan verdiepen in het brouwen en de historie. Met uiteindelijk resultaat dat er weer bier gebrouwen wordt in Gorinchem.

Bierbrouwerij PAAP

PAAP

Bierbrouwerij

Bier drinken gaat om genieten. Zoals momenten dat er iets te vieren is, een gezellig samenzijn of gewoon een mooie dag. Het is hun missie om bij te dragen aan het genot dat men ervaart bij het drinken van een goed bier. Bourgondisch genieten is waar zij naar streven, gesteund door de kernwaarden: eenvoud, modern, ambacht en genot.

He Brews Coffee

He Brews Coffee

Koffie

He Brews Coffee is niet begonnen om zo veel mogelijk koffie te verkopen aan zo veel mogelijk mensen. We genieten er van om mensen te bedienen, te laten genieten en mensen te verbinden. In 2019 zijn we begonnen met onze kwaliteitskoffie te produceren en in 2020 zijn we begonnen er met onze klassieke Fiat op uit te trekken naar de markt, feestjes en partijen. Op de markt bouwen we aan relaties, gaan met mensen in gesprek en genieten van de koffie. Het gaat ons om de mensen. Heel gaaf is het te ontdekken wat voor verhaal er achter elk persoon zit en hoe mooi de mensen zijn.

Steehouder Vianen

Steehouder

Brood- & Banketbakker

De geur van vers brood is de geur van onze passie die al meer dan 50 jaar door onze aderen stroomt. Een aroma dat tevens doet denken aan alle fijne herinneringen uit het verleden, maar ook aan grote beloftes voor de toekomst. Al 50 jaar zijn we gevestigd op de Voorstraat, waar we met veel passie voor u klaar staan. 50 jaar zijn we een trotste familie waar we met veel liefde met dit mooie ambacht werken. Ook de nieuwe generatie heeft er zin in!

Sweets & Styling

Sweets & Styling

Banketbakkerij

Wij, Gijsbert en Eva van de Kraats, hebben in die tijd het roer omgegooid en zijn met Sweets and Styling aan de slag gegaan. Gijsbert is patissier bij Grand Hotel Karel V. Naast dit werk, werkt hij als patissier vanuit zijn huis. Eva is weddingplanner en bruiloft stylist. Het stukje styling komt van haar kant, de producten worden door Gijsbert gemaakt. Zo combineren wij het beste van twee werelden. We laten jouw graag kennismaken met onze producten!

Nutsworld

Noten en Zuidvruchten

Vanuit hier is het idee ontstaan om de Afrikaanse noot aan de man te brengen en de markt op te gaan om het verhaal achter de cashewnoot te gaan vertellen. We leveren deze noten direct vanuit verschillende landen in West-Afrika. Het eerste jaar verkocht Nuts World alleen cashewnoten en macadamia’s en vanuit diverse afnemers kregen we te horen of we ook andere noten konden leveren. De kwaliteit van beide notensoorten was beter dan dat men gewend was en het verhaal erachter maakte het plaatje compleet.

Olala Vianen

Olala

Chocolatier

In 2017 hebben we vanuit onze winkel in Gorinchem een nieuwe Chocolaterie geopend en wel in een monumentaal pand op de Voorstraat. De enige echte winkelstraat van Vianen waar onze winkel met ‘Chocolade-gevel’ meteen in het oog springt. U ruikt de cacao, ziet al het lekkers en dan is het toch heel moeilijk om de chocolade te laten liggen.

Vijfheeren Bier

Vijfheeren Bier

Bierbrouwerij

Wij zijn Richard, Rolf en Ronnie. Drie vrienden, eind dertigers, geboren en getogen in de streek Vijfheerenlanden. Een uniek gebied tussen Lek en Linge, ontstaan in 1248, vol geschiedenis en natuurschoon. Eeuwen later genieten we nog steeds van deze prachtige streek. Reden voor ons als bierliefhebbers om een uniek bier samen te stellen waar de streek trots op kan zijn!

De Kinderdijkse Kater

Bierbrouwerij

Nadat wij eerst genoten van het drinken van speciaalbier, besloten we in 2019 om zelf speciaalbier te gaan brouwen. In eerste instantie nog vanuit de keuken, maar inmiddels in onze eigen brouwerij op een gasgestookte installatie in Nieuw-Lekkerland. Dit doen we op ambachtelijke manier. Dit is erg arbeidsintensief, maar met behulp van vrienden en familie is het ook erg gezellig.

Booij Kaasmakers

Kaasboerderij

Op onze boerderij in Streefkerk maken wij met veel aandacht en plezier rauwmelkse kazen van de verse melk van onze buren. Zelf kaas maken vinden wij het mooiste wat er is; elke dag werken aan een beter en mooier product. Waar de kaas vroeger via de handel verkocht werd, kunnen we nu de kazen zelf verkopen in onze winkels. We kennen onze klanten persoonlijk, wat ons ambacht nóg mooier maakt.

Het Span Moorkoppen

Slijterij

Ook al is er veel veranderd, er is ook veel hetzelfde gebleven bij Het Span Moorkoppen. Neem ons vakmanschap. We houden onze kennis van dranken op peil met verschillende cursussen en opleidingen. De manier waarop we zelf wijn inkopen bij verschillende wijnleveranciers is bijna een ambacht te noemen. Door scherpe inkoop en een kritische blik waarborgen we een goede prijs én de kwaliteit die u verwacht.

Molen Nooit Volmaakt

Molen Nooit Volmaakt

Graanmolen

Nooit Volmaakt is een ronde stenen stellingmolen op een van de bastions in de vesting. Deze korenmolen werd in 1718 gebouwd op de plaats waar het jaar ervoor een molen door storm was verwoest. Later is de molen verhoogd en van een stelling voorzien. De molen is in 1996/1997 gerestaureerd en in augustus 1997 geopend door prins Claus. Sindsdien is de molen weer in bedrijf voor het malen van granen.

Graan & Zo

Graanmolen

De producten van Graan en Zo staan voor puur en natuurlijk; voedingsmiddelen met hoge voedingswaarde (hoge variatie aan nuttige voedingsstoffen), goede kwaliteit en puur. Praktisch gemaakt in: voedsel dat als voedsel bestemd is en zoveel mogelijk onbewerkt. In al onze producten en recepten vindt u deze zienswijze terug.

Doolgelukkig

Doolgelukkig

Kaasboerderij

Vol passie zet familie Van den Dool zich in voor kaas en kwark van gelukkige schapen en koeien. Dit wordt gemaakt van lekkere en gezonde melk uit Langerak. Als wij goed voor de dieren zorgen, zorgen zij goed voor ons.

Beleef de Geschiedenis

Fruitbedrijf

De bevlogen eigenares Gerti de Koeijer wil geschiedenis dichter bij de mens te brengen en daarmee een stukje kippenvel bij de ander te creëren die ze zelf ervaart als het gaat om beleving. Geschiedenis is voor haar duidelijk niet stoffig en saai, maar behoort een funfactor te hebben door de beleving zo groot mogelijk te maken. Om dit te bereiken wil zij het mogelijk maken dat men kan proeven, ruiken, voelen, kijken en luisteren om zo geschiedenis tot leven te brengen.

ASVZ

Dagbesteding

ASVZ is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding. Dat doen we al vanaf 1969 en sinds die tijd is gebouwd aan het sterke, betrouwbare fundament van kennis en ervaring dat de organisatie nu heeft.