Pak Het Uit

Wat is het verhaal van
Pak Het Uit?

Pak Het Uit wilt samen investeren in waarderen en biedt kerstpakketten en relatiegeschenken aan met streekproducten uit Nederland. Wij zijn na flink wat uren in de voorbereiding in 2019 gestart. Ons team bestaat uit drie jonge ondernemers en vormen we een complementair team dat elkaar aanvult. Dit helpt niet alleen om verantwoordelijkheden te delen, maar met zijn drieën zijn we ook echt in staat om ontwikkelingen en innovaties écht te realiseren.

Pak Het Uit is een commerciële organisatie, maar heeft de nadruk op sociaal en duurzaam binnen haar waardepropositie. Naast dat we leveranciers van streekproducten een podium willen geven, bieden we afnemers aan om per pakket een donatie te reserveren voor een goed doel. Ook worden de inpakwerkzaamheden uitbesteed aan organisaties die mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt

Hoe gaat het nu met Pak Het Uit?

Pak Het Uit heeft de afgelopen periode een behoorlijke groeispurt gemaakt. Na in het eerste jaar vooral lokaal te hebben verkocht, werd Pak Het Uit al snel gevonden door landelijke organisaties, ziekenhuizen, zorginstellingen, (grote) profitorganisaties en overheidsinstellingen.

Omdat onze ontwikkeling veel harder ging dan we zelf hadden gedacht zijn de inpakwerkzaamheden al snel uitbesteed aan organisaties die mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met gemeenten zijn organisaties in kaart gebracht en zijn samenwerkingen inmiddels vastgelegd. We zien dit niet alleen als een waardevolle toevoeging aan ons sociale en duurzame waardepropositie, het maakt onze organisatie ook schaalbaar naar andere regio’s.

Naast deze organisatorische ontwikkeling is besloten om de propositie te vergroten van regionaal naar landelijk. Hiermee hebben we de eerste stappen gezet om landelijke bekendheid te genereren en onze (houdbare) pakketten landelijk te verkopen met daarin ook streekproducten uit de ‘eigen’ regio. Inmiddels hebben we meer dan 500 streekproducten op onze webshop staan en bouwen we elk jaar gestaag door!

Pak Het Uit

Maak kennis met Team Pak Het Uit

Wessel Blokland

Wessel Blokland

Verkoper
Ron Roodhorst

Ron Roodhorst

Verkoper / Logistiek
Sven Luttmer

Sven Luttmer

Inkoper / Backoffice