Pak Het Uit

Wat is het verhaal van
Pak Het Uit?

Pak Het Uit wil samen investeren in waarderen en biedt kerstpakketten en relatiegeschenken aan met streekproducten uit Nederland. Wij zijn na flink wat uren in de voorbereiding in 2019 gestart. Ons team bestaat uit drie jonge ondernemers en vormen we een complementair team dat elkaar aanvult. Dit helpt niet alleen om verantwoordelijkheden te delen, maar met zijn drieën zijn we ook echt in staat om ontwikkelingen en innovaties écht te realiseren.

Pak Het Uit is een commerciële organisatie, maar heeft de nadruk op sociaal en duurzaam binnen haar waardepropositie. Naast dat we leveranciers van streekproducten een podium willen geven, bieden we afnemers aan om per pakket een donatie te reserveren voor een goed doel. Ook worden de inpakwerkzaamheden uitbesteed aan organisaties die mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt!

Hoe gaat het nu met Pak Het Uit?

Pak Het Uit heeft de afgelopen periode een behoorlijke groeispurt gemaakt. Na in het eerste jaar vooral lokaal te hebben verkocht, werd Pak Het Uit al snel gevonden door landelijke organisaties en overheidsinstellingen. Dit heeft niet alleen geleid tot groei, maar ook tot het maken van enkele strategische keuzes.

Omdat onze ontwikkeling veel harder ging dan we zelf hadden gedacht, hebben we recent de keuze gemaakt om de inpakwerkzaamheden uit te besteden aan organisaties die mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met gemeenten zijn organisaties in kaart gebracht en zijn de samenwerkingen vastgelegd. We zien dit niet alleen als een waardevolle toevoeging aan ons sociale en duurzame waardepropositie, het maakt onze organisatie ook schaalbaar naar andere regio’s.

Naast deze organisatorische ontwikkeling is besloten om de propositie te vergroten van regionaal naar landelijk. Hiermee willen we de eerste stappen zetten om binnen afzienbare tijd landelijke bekendheid te genereren en onze (houdbare) pakketten landelijk te verkopen. De eerste stappen zijn hierin gezet en het assortiment is inmiddels uitgebreid met streekproducten uit andere regio’s.

Pak Het Uit

Maak kennis met Team Pak Het Uit

Wessel Blokland

Wessel Blokland

Verkoper
Ron Roodhorst

Ron Roodhorst

Verkoper / Logistiek
Sven Luttmer

Sven Luttmer

Inkoper / Backoffice