Skip to main content

Ondanks dat de feestdagen nog ver weg klinken beginnen bedrijven na te denken over betekenisvolle manieren om hun hardwerkende personeel te waarderen Een traditioneel kerstpakket wordt hierbij nog altijd gezien als een van de meest geschikte opties, maar wat zijn nu de kerstpakket trends 2023?

Een belangrijke trend die Pak Het Uit ziet en beleeft is de focus op lokale, duurzame kerstpakketten. Bedrijven erkennen het belang van het ondersteunen van hun lokale gemeenschappen en gaan op zoek naar producten die in hun regio worden gemaakt. Dit steunt niet alleen kleine bedrijven, maar vermindert de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met het verschepen van producten van ver weg. Daarnaast leven we in tijden van geopolitieke spanning en kiezen opdrachtgevers liever voor het steunen van de eigen economie.

Belangrijkste kerstpakket trend in 2023?

Een andere trend is het gebruik van lokale producten in kerstpakketten. Hierbij kan het gaan om alledaagse producten zoals bier, jam, honing of chocola, gemaakt van lokale ingrediënten. Door lokale producten in hun geschenken te gebruiken kunnen bedrijven de unieke smaken van hun regio onder de aandacht brengen en tegelijkertijd lokale boeren en producenten steunen.

Een kerstpakket trend wat geeft om Nederland

Naast het assortiment ervaren we meer bewustwording met betrekking tot verpakkingsmateriaal. We zien een verschuiving naar meer duurzame verpakkingsopties zoals herbruikbare stoffen tassen of gerecycleerde papieren dozen. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar geeft het cadeau ook een extra attentiewaarde. Tegelijkertijd wordt een gepersonaliseerd uiterlijk of uniek uiterlijk van een doos nog steeds gewaardeerd.

Voor welke kerstpakket trend moet ik gaan in 2023?

In het algemeen draait het bij de trends binnen kerstpakketten voor personeel in 2023 om duurzaamheid, bruikbaarheid en het steunen van de lokale gemeenschap. Door te kiezen voor attente, lokaal geproduceerde geschenken en verpakkingen kunnen bedrijven hun werknemers laten zien dat ze geven om zowel hun welzijn als het milieu.

LEES MEER OVER ONZE KERSTPAKKETTEN >